Rovaniemi Nordmen Ry

Rovaniemi Nordmen - Warriors of Four Winds

Seuraava ottelu

 
 

Löydä Nordmen Facebookista

Vaihtoraportti Tsekistä

Päivää Nordmen!

Ajattelin kirjoittaa täältä Tsekistä pientä tilanneraporttia, että saisi joukkuekin tietää vähän mitä täällä on tapahtunut treeneissä, tai miten ne eroavat Rovaniemellä tehdyistä harjotteista.

Pohjana voin sanoa, että lähdin vaihtoon Tsekkiin ja Brno nimiseen kaupunkiin. Vaihto kestää n. 3kk joten ajateltiin valmentajan kanssa, jos löytyisi täältä joukkue, jonka matkassa pääsisi harjoittelemaan. Googlestahan löytyi samantien joukkue nimeltä Brno Alligators, johon valmentaja Mikko otti yhteyttä. Homma eteni siihen malliin, että asun Alligatorsin nykyisen pelaajavalmentajan Ferni Garzan (QB) kanssa samassa kämpässä.

Brno Alligators pelaa Tsekin liigassa ČLAF A:ssa joka on Tsekin ylin sarja. ČLAF A:ta voi varmaan verrata Suomen Vaahteraliigaan ja 1. divisioonaan. Tällä hetkellä sarjoja on kolme: ČLAF A, ČLAF B ja ČLAF C, joista ČLAF C on jaettu itäiseen ja läntiseen lohkoon. ČLAF A:ssa on on kaudella 2014 6 joukkuetta ja yhteensä näissä kolmessa sarjassa on 23 joukkuetta.

Saavuin Brnoon 31.1. ja ensimmäinen kosketus joukkueeseen oli superbowl-ilta. Mentiin katsomaan ottelua baariin, mutta ennen ottelun alkua loppuivat vaihtorahat ja kalja kesken. Ei baari osannut varautua ihan näin suureen sakkiin. Valmentajat soitteli pitkin Brnon pitäjää ja uusi pubi löytyi, joten sinne lähdettiin n. 50 miehen voimin, saattoi olla enemmänkin. Möykkää ja olutta ainakin riitti koko ottelun ajan.

Superbowlin jälkeisenä päivänä oli ensimmäiset treenit. Osa sakista oli "tautisia" joten treeneihin ei ilmaantunut, kuin noin 40 ukkoa. En ole varma, kuinka iso rosteri on tällä hetkellä. Treenit ovat kestäneet 2-2,5 tuntia, ei ole tullut seurattua niin kestoa, koska aika on mennyt niin nopeaa. Ekoissa harjotuksissa otettiin tietenkin luulot pois jenkiltä ja suomipojalta. Eli juoksutettiin kunnolla. Tehtiin pitkät alkulämmittelyt joissa oli paljon samoja liikkeitä kuin omissa harjoituksissakin ollaan tehty, mutta myös paljon uusia. Sen jälkeen siirryttiin paikkakohtaisiin harjotuksiin. En ole muiden paikkojen harjoituksia kerennyt seuraamaan, koska Ferni pitää pelinrakentajien harjoituksen intensiivisenä. Tällä hetkellä pelinrakentajia on ollut treeneissä yhteensä 3 + Ferni ja lähdetty perusasioista liikkeelle; esim. heittotekniikasta, jota omalla kohdalla pitää alkaa viilaamaan paremmaksi. Tällä hetkellä heitto lähtee liian pesäpallomaisesti, eli kyynärpää liian matalalla, mikä pitemmän päälle aiheuttaa särkyä/vaivoja kyynärpäähän. Näissä kahdessa treenissä on panostettu paljon pelinrakentajan jalkatyöskentelyyn ja olen omalla kohdallani jo muutaman treenin jälkeen huomannut kuinka oikeaoppinen jalkatyöskentely parantaa heiton laatua huomattavasti ja tämä johtuu siitä, että pystyy heittämään hyvässä balanssissa joka on yksi hyvän heiton perustasta.

Torstain treeneissä hyökkäyksen valmentaja Alesh pyysi meikäläistä, josko haluaisin tulla viikonloppuna 8.-9.2. QB-Camp:lle joka järjestetään Brnossa ja vetäjänä oli Alligators. QB-Camp saavutti huiman suosion ja paikalle saapui 45 pelinrakentajaa, joista osa oli pelannut useita kausia ja osa oli rookieta, eli leiri oli tarkoitettu kaikentasoisille pelinrakentajille. Lauantaina treenit alkoivat klo 0900 ja loppuivat klo 1800. Välissä oli sentään ruokatauko joka kesti 45min. Lauantai aloitettiin perusasioilla eli parin kanssa tehtiin snappeja eli aloitussyöttöjä toisille ja shotguneita. Tästä edettiin handoffiin, jota käytiin erittäin huolellisesti lävitse. Ruokailun jälkeen alkoi kaikkien odottama vaihe eli heittäminen. Heitto käyttiin alusta lähtien täydellisen perusteellisesti lävitse ja se oli todella hyvä. Lopputreeni menikin heittoa viilatessa load it, cock it, pull it - tyylillä, eli vaihe vaiheelta tehtiin pallon heitto ja valmentajat toisti koko ajan "keep those elbows high!". Treenien lopussa otettiin parin kanssa tarkkuuskisa eli piti heittää parille ja tähdätä päähän tai rintaan. Pari seisoi paikallaan ja otti pallon kiinni. Päästä sai 2 pistettä ja rintakehästä 1 pisteen. Parillani oli vissiin käsi väsähtänyt, koska voitin sen pystyyn 10-4, jolloin pari alkoi punnertamaan. 

Sunnuntaina treenit olivat saman mittaiset eli 0900-1800 ja huomasi porukasta, ettei ollut enää aivan yhtä innokasta kuin lauantaina, mutta kyllä väki alkoi virkoamaan päivän edetessä. Sunnuntaina käytiin läpi paljon eri droppeja ja panostettiin koko päivä lähinnä jalkatyöhön. Eli tehtiin droppeja ja lisää droppeja ja sitten drop&hitchejä. Lisäksi käytiin läpi pocketissa toimintaa ja pocketista karkaamista, sekä shotgunia käytiin lävitse. 

Viikonlopun aikana oppi niin paljon uutta että ei edes muista mitä kaikkea siellä tehtiin. Se kuitenkin jäi mieleen, kuinka pienillä yksityiskohdilla on paljon vaikutusta siihen, kuinka pallon saa toimitettua eteenpäin ja varsinkin siihen, kuinka nopeasti sen saa toimitettua eteenpäin. Camp oli kaikinpuolin erittäin antoisa ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan eteenpäin, kun on hieman paremmat perustat lähteä rakentamaan itseään pelinrakentajana.

Tälläisia terveisiä Tsekistä!

-Jori Jaako, QB/S #24