Rovaniemi Nordmen Ry

Rovaniemi Nordmen - Warriors of Four Winds

Seuraava ottelu

 
 

Löydä Nordmen Facebookista

Otteluraportti 27.6.2015 Nordmen vs. Päijät-Häme Panthers (Lahti)

Rovaniemi, Susivoutin tekonurmi la 27.6.2015 klo 14 13-0 (7-0)

Pisteet:
2. neljännes  6:00 Martikainen (Nordmen) TD, heitto, heittäjä pelinrakentaja Huikari
4. neljännes 2:22 Silander (Nordmen) TD, syötönkatko

Tiistaina rovaniemelle saapuneet espanjalaispelaajat Jorge Huete Bonet ja Alvaro Cosin eivät olleet vielä pelikelpoisia, joten he osallistuivat peliin sivurajalta koordinoiden Nordmenin hyökkäyspeliä. Rovaniemi Nordmen pääsi etenemään ensimmäisessä hyökkäyksen draivissaan vahvalla juoksupelillä Panthersin puolustusalueelle, mutta Panthersin puolustus sai pidettyä isännät vielä kurissa. Nordmen yritti touchdownia aina neljänteen yritykseen asti pelaamalla, vaikka olikin jo potkumaalietäisyydellä, mutta heitto ei aivan löytänyt perille asti. Nordmenin puolustus piti sen jälkeen Panthersin hyökkäyksen kurissa ja sai pallon takaisin hyökkäykselle lentopotkun jälkeen. Jälleen Nordmen eteni pääasiassa juosten ja varsinkin keskushyökkääjä Aki Kiviniemi tahkosi tärkeitä ja isoja jaardeja Nordmenille. Toisella neljänneksellä Nordmen onnistui maalinteossa ajassa 6:22 pelinrakentaja Jari Huikarin heiton löytäessä perille Sami Martikaisen hyppysiin. Joonas Koskelaisen lisäpistepotku meni haarukkaan ja peli oli 7-0 isännille.

Panthersin hyökkäys painoi tämän jälkeen pelin aina Nordmenin maalilinjan tuntumaan asti, kunnes Nordmenin puolustus pysäytti etenemisen ja sai pallon itselleen Jukka-Pekka Katilaisen pakotettua pallonkantajan rähmäämään pallon kovalla taklauksellaan. Hyökkäysvuoroa ei kuitenkaan kauaa kestänyt Nordmenin rähmätessä pallon omalla puolustusalueellaan ja vieraat pääsivät jälleen yrittämään maalintekoa. Rovaniemen puolustus kuitenkin pysyi lujana ja puoliaika päättyi 7-0.

Toisen puoliajan alussa jaettiin ensin Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton pronssiset ansiomerkit Jari Hasteelle ja Tomi Hämäläiselle pitkästä työstä lajin eteen. Haste vaikutti pelissä kentällä hyökkäyksen linjassa ja Hämäläinen tuomarina.

Kolmas neljännes väännettiin tasaisesti, eikä kumpikaan joukkue onnistunut pisteidenteossa. Neljännellä neljänneksellä Joonas Koskelaisen täydellisesti onnistunut lentopotku vastustajan 1n jaardin linjalle petasi hyvät asetelmat Nordmenin toiseen touchdowniin. Aluksi näytti siltä, että Panthers pääsisi etenemään pitkälle pelinrakentajansa omien kantojen ansiosta, kunnes Nordmenin puolustus löysi lääkkeet pysäyttämiseen ja lopulta kulmapuolustaja Kaarle Silander poimi heiton hyppysiinsä ja palautti sen 6n pisteen arvoisesti maaliin, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 2 minuuttia 22 sekuntia. Joonas Koskelaisen lisäpistepotkuyritys kuitenkin blokattiin ja loppunumeroiksi jäi lopulta 13-0 isäntien puolustuksen pitäessä loppuun asti.